niedziela, 14 czerwca 2015

Purée ziemniaczane

Kochani, oddaję w Wasze ręce po części przepis na moje autorskie purée ziemniaczane.





Składniki: dla 2 osób
300-400 gram ziemniaków
łyżka mąki
125 ml mleka
pół łyżki masła
pieprz do smaku

Przygotowanie:
Standardowo ugotowane ziemniaki, odparowujemy, ugniatamy po czym dodajemy do nich masło. Mieszamy, następnie posypujemy ziemniaki mąką. Ponownie mieszamy, kolejnym krokiem będzie dolanie podgrzane mleka. Kontynuujemy mieszanie. W tym momencie najlepiej będzie użyć miksera, który pozwoli szybciej i łatwiej uzyskać oczekiwany rezultat.
Smacznego!



                                                                Propozycja podania:
       przepis na kurczaka w kremowym sosie:  http://gastrogastro.blogspot.com/2015/06/kurczak-w-sosie-smietanowym-z-kaparami.html




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz