Blog kulinarny. Tematami przewodnimi są #SMAK i #ŁAKOMSTWO ⚛ przepisy ⚛ recenzje Warszawskich miejsc ⚛ kulinarne relacje z wszelkich podróży
sobota, 18 lipca 2015
Bataty w rozmarynie
Składniki: dla 2 osób
⚛1 duży batat
⚛łyżka oliwy z oliwek
⚛1,5-2 łyżki suszonego rozmaryn
⚛sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kroimy batata w dowolny kształt, jednak tak aby kawałki nie były zbyt szerokie. Następnie przekładamy go do naczynia żaroodpornego. Używamy pędzelka kuchennego, aby naoliwić batata. Posypujemy rozmarynem, pieprzem i solą. Wkładamy do piekarnika na 35 minut na 190 stopni.
SMACZNEGO! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz